OPREMA DVD DUBRAVA

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dubrava posjeduje opremu za intervencije manjih oblika, ali članovi se redovno osposobljavaju za rad u težim uvjetima koje nam organizira Vatrogasna zajednica Grada Zagreba.

VOZILO Mazda B2500 Pick up

Vrsta vozila: Malo navalno vozilo 2+2

Marka: MAZDA, Tip: B - 2500, Model: Pick up-DISEL, Godina proizvodnje: 2005

Broj osovina: 2, Br. pogonskih osovina: 2, Radni obujam: 2499 cm3, Snaga motora: 61 kW

Dužina/ Širina / Visina: 5010 / 1620 / 1700, Količina vode: 400 litara, Količina pjenila: 20 litara - kanister

Pumpa: UDOR 230/50, Nadogradnja: BMD, Vitlo za vuču: NEMA, Registarska oznaka: ZG 5531-AI

VATROGASNI VISOKOTLAČNI MODUL

Vatrogasni visokotlačni modul je namijenjen gašenju požara sa visokim tlakom, vodenom maglom – atomiziranje vode, gašenje je brzo i sa minimalnim štetama.

Ovo je najekonomičniji vatrogasni sistem na našem tržištu jer je lagan, jednostavan za uporabu i izdržljiv. Postoje sa benzinskim i dizelskim motorom, naš je sa benzinskim motorom, može se paliti putem elektropokretača i ručno. Moguće ga je puniti vodu sa auto cisterne ili hidrantske mreže, ima rezervar cca 400 litara, vitlo 35 m sa nezapaljivim crijevom za visoki tlak, radni pritisak pumpe je od 20 bara – 200 bara, mlaznica sa mlaz/sprej opcijom i protokom od 20-132 litre.

PRIJENOSNA PROTUPOŽARNA PUMPA TIP „aUTOMATIC“ 75 VW

Pumpa ima protok 750 l/min i radni tlak do 10 bara.

Pumpa se pali uz pomoć elektropokretača ili sa polugom ručno.

Godina proizvodnje 1986.

Pumpa idealna za vatrogasne potrebe, ispumpavanja, za dobavu vode iz udaljenih rezervoara ili izvorišta, za dubinske radove u moru ili jezerima i razne ostale vatrogasne aktivnosti, i danas na tim pumpama uvježba se mladež.

Pumpa je proizvedena u Jugoturbini u suradnji sa Rosenbauer tvrtkom, a gotovo da nema vatrogasnog društva koji ne posjeduje jednu takvu pumpu, iako je vrlo stara i teška ali prenosiva tehnološki ni novije pumpe nisu kvalitetnije.

LAKA PRIKOLICA ZA PRIJEVOZ PRIJENOSNE VATROGASNE PUMPE I OPREMe

Prikolica ima izvlačivo postolje za prijenosnu pumpu, usisne cijevi, tlačne cijevi B,C i D, sitnu opremu ABC ključ, prijelaznice, mlaznice, razdjelnice, lopatu, kramp i dr.Maksimalna dozvoljena masa je 750 kg.